Coraz więcej już rozumiem. Podasz moze nr.gg bo nie chce zbednymi pytaniami zasmiecac ten temat
[O2] FL - lusterka fotochromatyczne zewnętrzne
Zwiń
X
-
piotrek_gdy, jeśli do sterowników dochodzą sygnały od lusterka wew.
i wiązka lusterka ma obsadzone piny->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Mam dwa pytania bo nie do końca rozumiem.
Piny 4 i 5 muszę doprowadzić do lewego i prawego zewnętrznego? Tzn. rozgałęzić je na prawo i lewo?
Pin 5 to masa a pin 4 to plus?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
koleś, 2x tak->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dandusmam takie pytanko. Czy wazne jest jak podepne pin 4 i 5 pod lusteko zew.? Czy polaryzacja jest wazna?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dandusa da rady sprawdzić polaryzacje wkładu?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Podziekowania dla uzytkownika koleś.
Wiazka do fotochromów oraz poduszki pod kierownicę multifunkcyjną wykonane perfekcyjnie,jak w oryginale a ponadto w gratisie mnóstwo uzytecznych porad umozliwiających własnoręczne podłączenie.
Polecam, wszystko smiga idealnie.
[ Dodano: Sob 15 Sie, 15 21:45 ]
Moze komus się sprzzyda, dla Ocatvii przed liftem 2008 kabel prądowy w lusterku to ten dłuższy o kolorze biało-czarnym.W końcu kupiłem zestaw zewnętrznych luster,super sprawa.Polecam
Komentarz
-
-
Witam,
Mam taką sytuację: fabrycznie był zamontowany tylko lewy fotochrom, po prawej stronie nie ma w lusterku okablowania w wiązce do drzwi (w gumowym przepuście) na górnym złączu są tylko 4 przewody.
Chcę dołożyć ten prawy fotochrom.
Log pokazuje 2 sterowniki prawych drzwi:
Adres 52: Elektr.drzwi pas. 1T0 959 702 S
Adres 78: Drzwi przes.prawe 5K0 959 704 A
Czy w/w sterownik obsługuje ściemniane lusterko?
Czy ktoś spotkał się z przypadkiem wyposażenia O2 FL 2010 w fotochromy tylko z lewej strony?
Auto kupiłem wprawdzie używane, ale od znajomego i jestem pewien że nie miało kolizji po której mogłyby być np. wymieniane drzwi i z tego powodu nie ma prawego fotochromu.
pozdrawiam.
Komentarz
-
-
WPX2, to normalne tylko lewy fotochrom
podłączenie jest pod sterownik , ale wiązki może nie być
kodowaniem jak najbardziej się da odpalić
pytanie mam tylko czy masz lustro fotochromatyczne do zakupienia w rozsądnej cenie?
bo ciężko to dostać, a w ASO około 1k zł->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Witam wszystkich.Mam pytanko czy w lusterku wewnetrznym jest rozroznienie na prawa oraz lewa strone(wyjscie do lusterek zewnetrznych)?Czy wychodza dwa PINy i sa one rozgalezione na lewo i prawo.Pytam poniewaz przestala mi dzialac lewa strona wymienilem wklad na nowy polaczenia sprawdzone i dalej nie dziala.Czy mozna sprawdzic poprawnosc podajac 12 v bezposrednio przy slupku czy nie bardzo?Mam instalacje która pomija sterownik drzwi, z lustra wewnetrznego bezposredionio na zewnetrzne poprzez slupek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matthews Zobacz wpiswychodza dwa PINy i sa one rozgalezione na lewo i prawo
i nie podaje się absolutnie 12V!!! bo to nie taki sygnał tym steruje!!!
a nowy wkład to skąd? bo może on sam nie działa. podłącz na prawą stronę i sprawdź go->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Witam. Mam pytanie odnośnie podłączenia. Na zdjęciach zamieszczonych przez Gieru na pierwszej stronie jest czerwony i czarny przewód. Czy te dwa przewody są przylutowane do przewodów które sterują lusterkiem wewnętrznym - na krótko (do przewodów wtopionych w lusterko wewnętrzne)? Czy te dwa przewody czarny i czerwony są wyprowadzone później na piny 4 i 5 gniazda lusterka?
Dzięki za odpowiedz.
Kiedyś widziałem tutorial jak dokładnie montować lusterka fotochromowe zewnętrzne. Nie mogę go teraz znaleźć może macie jakiś namiar?
Komentarz
-
-
Witam,
Ostatnio montowałem fotochromy zewnętrzne więc postaram się podsumować cały temat.
W oryginalnej instalacji w autach z lusterkiem fotochromowym wewnętrznym powinny od niego do słupków A dochodzić przewody 0,35 biało/czerwony (+) i biało/żółty (-) – kostka 12 stykowa słupka A, piny 7 i 8.
Niestety tylko do słupków więc trzeba dorobić dalszą część w drzwiach.
Te same przewody idą od słupka A, dalej do sterownika drzwiowego do kostki 20 stykowej na piny 1 (biało-czerwony) oraz 10 (biało-żółty).
Lusterko zewnętrzne ma swoje złącze wyłącznie w sterowniku drzwiowym – 16 stykowe. Z tego złącza prowadzimy 2 przewody z pinów 8 (+) i 16 (-) do wkładu lusterka
Zaprawiamy oryginalne gniazdo do wkładów fotochrom, podłączamy wszystko i gotowe. Jeśli martwicie się polaryzacją - u mnie kabelek zielony na zdjęciu poniżej to - .
Dodam, że na próżno szukać w katalogu VW AG numeru tej wtyczki od fotochromów. Jej numer to 61138366275 i znajdziecie ją w… BMW!
Konektory w całej operacji to 000979009 (żeńskie) i 000979012 (męskie)
Komentarz
-
-
bardzo ładnie, skąd brałeś wkłady lusterek foto?
dodam, jak (matthew zauważył parę postów wstecz) że można od razu sygnał w drzwiach ze słupka pocisnąć do lusterka, z pomięciem sterownika
no ale co ori to ori , brawo->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
krzynol jasne, że można sterownik w tym przypadku to tylko mostek - ale jak zauważyłeś ori to ori
wkłady znalazłem na naszym portalu na all... od użytkownika ortsul07 (szukaj po superb ii fotochrom). Gorzej było z tym gniazdem oryginalnym do wkładów, pół google'a przewertowałem żeby znaleźć zdjęcie z choćby częściowo widocznym numerem ale się udało
Komentarz
-
Komentarz